Red Blinking Power Indicator Denon Receiver AVR-488 – shuts off – won’t stay on etc.FIX!

Red Blinking Power Indicator Denon Receiver AVR-488 – shuts off – won’t stay on etc.FIX!

If your Denon home theater amplifier is blinking red then shutting off, here’s a possible fix for you! Sorry for the shaky camera, I made this during an earthquake. LOL!

Follow databits:
Patreon

Facebook

Twitter:
or @digitalbt

Thank you for watching and please subscribe!

Categories: Home Theater

About Author

Comments

  1. Cirilomags 7
    Cirilomags 7 24 November, 2021, 16:47

    Totally damage of AVR1513 o am looking the service Center in the Philippines. But ca not located

    Reply this comment
  2. Bruno Hortêncio
    Bruno Hortêncio 24 November, 2021, 16:47

    How do I unlock the panel on my AVR-1708

    Reply this comment
  3. keith stone
    keith stone 24 November, 2021, 16:47

    by transistor do you mean capacitor?

    Reply this comment
  4. Eddie Lim
    Eddie Lim 24 November, 2021, 16:47

    Hi, do you k ow how to fix the same problem for harman kardon AVR-151. Power indicator keep blinking or goes off can't start up.

    Reply this comment
  5. Ray McBarron
    Ray McBarron 24 November, 2021, 16:47

    Reference my last comment.
    I held down the buttons and tried to reset several times . On the last attempt there was a loud popping noise and a small puff of black smoke.
    It safe to assume the thing is toast .

    Reply this comment
  6. Ray McBarron
    Ray McBarron 24 November, 2021, 16:47

    Because I have the electrical soldering skills of a moose I shall try the reset option only !
    If that fails its in the trash.
    Great video by the way .
    I agree with the other guys comments what type of person leaves a thumbs down ????

    Reply this comment
  7. EmuBench
    EmuBench 24 November, 2021, 16:47
  8. Diego Canale
    Diego Canale 24 November, 2021, 16:47

    I have had the Ceoln10 for 7 over since months now. This happened to twice already. Not sure why. I just unplugged the power for a few minutes and plugged it back again. I had to do this two times, the red light blinked again after the first unplug, then it worked.

    Reply this comment
  9. Peyton Mote
    Peyton Mote 24 November, 2021, 16:47

    Not sure if your still around.. but I have a denon 3200 and it overloads every time bass hits volume is almost on quiet also

    Reply this comment
  10. ANINDITA GOSWAMI
    ANINDITA GOSWAMI 24 November, 2021, 16:47

    Thank you so much…

    Reply this comment
  11. Cirilomags 7
    Cirilomags 7 24 November, 2021, 16:47

    You know this AVR 1513 DENON O SENT DUBAI AFTER ONE MONTH I BOUGHT THEY DONNT REPAIR IT TECH RETURN TO ME.NOT FUNCTIONING IBRING. PHILIPPINES BUT STILL NOT NORMALL PLAYING AFTER FIVE MINUTES SUDDENLY STOP PLAYING

    Reply this comment
  12. Gerald Morrow
    Gerald Morrow 24 November, 2021, 16:47

    I have an older integrated amp that banks on startup for maybe 2 secs then turns solid and is fine. Is this normal.

    Reply this comment
  13. Javier Santos
    Javier Santos 24 November, 2021, 16:47

    I have the same receiver and the reset worked on the 5th try. Thanks

    Reply this comment
  14. ILLUMINATION
    ILLUMINATION 24 November, 2021, 16:47

    I hope I can fix mine 🙁 thank you for the video. Water got dripped inside while on. Now its on protect. I tried this. Thought it worked. Didnt 🙁 thanks anyway.

    Reply this comment
  15. Luis pablo Almada nieblas
    Luis pablo Almada nieblas 24 November, 2021, 16:47

    How normal is the regulator get hot?

    Reply this comment
  16. C V
    C V 24 November, 2021, 16:47

    Yep, the reset tip works on my Denon I rescued from the tip. Using a different set of buttons labelled surround located in the same spot.
    Thanks mate!

    Reply this comment
  17. Mario Nepomuceno
    Mario Nepomuceno 24 November, 2021, 16:47

    I had a Denon AVR-1707 and the man who bought it from me told me it happened to the receiver. I'm telling him about this vídeo. Thanks.

    Reply this comment
  18. Ben Faletra
    Ben Faletra 24 November, 2021, 16:47

    u just clutched thank u

    Reply this comment
  19. Dave Langenbahn
    Dave Langenbahn 24 November, 2021, 16:47

    My power "halo" would not even light up. I pushed the three buttons and it fired right up. Thanks so much!!

    Reply this comment
  20. David Bingham
    David Bingham 24 November, 2021, 16:47

    You Americans and your misuse of the english language,it's solder for god sake

    Reply this comment
  21. Mariusz Korwel
    Mariusz Korwel 24 November, 2021, 16:47

    Thank you . It works . Demon AVR 1312.Thanks for your video . I just resets it to factory settings.

    Reply this comment
  22. Matthew Casada
    Matthew Casada 24 November, 2021, 16:47

    This piece of shit always shuts down at high volume . I'm throwing it in the trash .

    Reply this comment
  23. Robbert Vervuurt
    Robbert Vervuurt 24 November, 2021, 16:47

    Even though this is an awfully old video, it helped me fix my receiver. I didn't think about factory resetting it, d'oh. Thanks!

    Reply this comment
  24. Mad Mac 66
    Mad Mac 66 24 November, 2021, 16:47

    Hey thanks for sharing. I have a 589 and it’s doing the same thing. Just replaced the 7815 transistor and the two capacitors. Didn’t fix it. I noticed the two transistors you pointed at are on the side of the head sink. Mine has those two plus two on the ends of the heat sink. So now I gotta pull the CB out again and tackle those two transistors. Question though. How does that other CB unplug. I tried for ages to get the two sockets to release and I could not get them separated. As you,know it’s impossible to get the transistors off with the other CB in the way. I don’t want to pull too hard in case I break something. Cheers

    Reply this comment

Write a Comment

<